Do góry

Piec do pizzy w NOLIO


admin 05-11-2015 ,

Piec do pizzy w NOLIO waży 2,5 tony i żeby do nas dotrzeć przebył długą drogę z Neapolu. Został wytworzony specjalnie dla nas – całkowicie ręcznie i zgodnie ze starą neapolitańską tradycją. Jest dziełem Stefano Ferrary – włoskiego rzemieślnika z Neapolu, którego rodzina od ponad 100 lat para się ręcznym wytwarzaniem tradycyjnych pieców do pizzy. Piece Stefano Ferrary znajdują się na liście rekomendowanych dostawców i partnerów Stowarzyszenia Prawdziwej Neapolitańskiej Pizzy (AVPN – Associazione Verace Pizza Napoletana) jako rekomendowane do wytwarzania autentycznej pizzy neapolitańskiej.

Pizza w naszym piecu wypieka się w ciągu zaledwie 60-90 sekund, w temperaturze 485oC.

 

Piec do pizzy w NOLIO  Piec do pizzy w NOLIO   Piec do pizzy w NOLIO   Piec do pizzy w NOLIO
Restauracja NOLIO   Restauracja NOLIO   Restauracja NOLIO  Restauracja NOLIO

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *