Menu na wynos i z dostawą

ZASADY DZIAŁANIA DOSTAW

  1. Zamówienia z dostawą można składać od  12.00 do 21.00.
  2. Zamówienia przyjmujemy telefonicznie (12 346 24 49) oraz na FB (messenger)
  3. Zamówienia dowozimy od 13.00 do 22.00.
  4. Zamówienia przyjmujemy na ten sam dzień (nie przyjmujemy zamówień z wyprzedzeniem).
  5. Zamówienia na „konkretną” godzinę przyjmujemy w godzinnym przedziale czasowym (np. jeżeli ktoś chce zamówić na godzinę 19 – możemy się umówić na dostawę między 18.30 a 19.30 lub między 19.00 a 20.00).
  6. Minimalna kwota zamówienia to 50 zł.
  7. Opłata za dostawę to 7 zł.
  8. Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 100 zł.

STREFA DOWOZÓW Z NOLIO

Nasza strefa dowozów obejmuje zaznaczony na mapie obszar. Jeśli mieszkasz poza strefą, zadzwoń do nas pod numer +48 12 346 24 49 lub napisz na messengerze, może uda się znaleźć rozwiązanie.

Dostawy w północno-zachodniej części Krakowa realizowane są przez naszą siostrzaną N’Pizzę. Szczegóły: https://npizza.pl/z-dostawa/.

Mapa dostaw Nolio
Kliknij, aby powiększyć

N'PIZZA

N’Pizza przy ul. Rajskiej 3 lok. 2 to nasza młodsza siostra. Oferuje te same pizze, pierożki #NolioWDomu oraz włoskie produkty ze sklepiku #NolioDeli, z dostawą do północno-zachodniej części Krakowa.

Menu i zasady działania: N’Pizza menu

Aby złożyć zamówienie w N’Pizzy, prosimy o telefon pod numer: +48 12 262 84 95.

N'Pizza mapa dostaw
Kliknij, aby powiększyć

PŁATNOŚĆ

  • gotówką
  • blikiem
  • przelewem (tylko przy zamówieniu przez messengera)

ODBIÓR OSOBISTY

  1. Zamówienia na wynos, z odbiorem osobistym można składać od 12.00.
  2. Odbiór osobisty jest możliwy od 13.00 do 22.00.
  3. Zamówienia przyjmujemy telefonicznie (12 346 24 49) oraz na FB (messenger).
  4. Na wszystkie zamówienia z odbiorem osobistym dajemy 10% rabatu.
  5. W przypadku zamówień opłaconych z góry, zapraszamy po odbiór o ustalonej godzinie.
  6. W przypadku zamówień opłaconych na miejscu, czas oczekiwania wynosi ok. 15 min. Czas ten może się ulec wydłużeniu, w zależności od aktualnej kolejki zamówień.

MENU WYNOS / DOSTAWA

KANAPKI  

Kanapki na ciepło w domowej foccacii podajemy z frytkami z polenty i z majonezem do wyboru: parmezanowym lub z ‘nduji.

PARMIGIANA /W/ – 33

bakłażan, pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, Parmigiano Reggiano DOP, rukola 

PORCHETTA – 35 

mięso wieprzowe, sos Dijonnaise, podsmażana kapusta kiszona, czerwona cebula z Tropei

PULLED PORK – 35 

konfitowana wieprzowina, domowy sos barbecue, peklowana cukinia, ser Taleggio DOP, salami Spianata Calabrese Piccante

MAC AND CHEESE – 35 

panierowany i smażony makaron w sosie serowym, majonez z tapenadą, sałata rzymska, cebula czerwona z Tropei 

KREWETKI – 39 

krewetki w tempurze, marynowane warzywa w słodko-kwaśnym sosie z chilli, salsa paprykowa z natką pietruszki i skórką z cytryny, domowy majonez 

STARTERY

OLIWKI /V/ – 19

nasze ulubione oliwki

ZUPY

KREM POMIDOROWY /W/ – 19

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, Parmigiano Reggiano DOP

DESERY

FORZA RAGAZZE! /W/ – 20

SERNIK /W/ – 15

TIRAMISU /W/ – 15

NOCCIOLA D’ORO /W/ – 15

PIZZA

PIZZE STAGIONALI

#ANDRÀTUTTOBENE – 33

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, ser BerghemBlu, Pecorino Romano DOP, salami spianata, peperoncino, świeża bazylia, oliwa

PEPERONI E ASPARAGI /W/ – 36

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, pieczona papryka, ser berghem blu, zielone szparagi, Pecorino Romano DOP, bazylia, oliwa

PEPERONI NAPOLI – 36

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, pieczona papryka, salami napoli dolce, salami napoli piccante, Pecorino Romano DOP, bazylia, oliwa

ASPARAGI E SPECK – 36

mozzarella di bufala Campana DOP, ser Tallegio DOP, speck, zielone szparagi, oliwa

PIZZE CLASSICHE

MARGHERITA DOP /W/ – 28

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, oliwa, bazylia, Pecorino Romano DOP

MARINARA /V/ – 20

pomidory San Marzano DOP, oregano, oliwa, czosnek

MARINARA 3 VERDURE /V/ – 27

pomidory San Marzano DOP, oregano, bakłażan, papryka, cukinia, oliwa, czosnek

ORTOLANA /W/ – 32

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, bakłażan, cukinia, papryka, Pecorino Romano DOP, bazylia, oregano, oliwa

PROSCIUTTO E FUNGHI – 30

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, Pecorino Romano DOP, pieczarki, prosciutto cotto, oliwa

PARMIGIANA VERDE /W/ – 34

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, pieczony bakłażan, Parmigiano Reggiano DOP, rukola, oliwa

SOPRESSA – 33

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, salami Napoli, oliwki Taggiasche, Pecorino Romano DOP, oliwa

DIAVOLA – 32

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, Spianata Calabrese Piccante, Pecorino Romano DOP, oliwa

CAPRICCIOSA – 37

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, pieczarki, salami Napoli, prosciutto cotto, karczochy, oliwki Taggiasche, Pecorino Romano DOP, oliwa

PARMA – 37

pomidory San Marzano DOP, Mozzarella di bufala Campana DOP, rukola, Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano DOP, oliwa

AGLIO – 33

mozzarella di bufala Campana DOP, czosnek, Spianata Calabrese Piccante, peperoncino, pietruszka, oliwa

PIZZE SPECIALI

MEZZA LUNA ROSSA – 35

pół margherita + pół calzone: prosciutto cotto, salami Napoli, ricotta di bufala, mozzarella di bufala Campana DOP, pomidory San Marzano DOP, pieprz

CAPRA E CIPOLLA /W/ – 36

pomidory San Marzano DOP, Mozzarella di bufala Campana DOP, ser kozi, ricotta di bufala, konfitura z cebuli, peperoncino, oliwa

SALUMI E OLIVE – 37

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, prosciutto cotto, Spianata Calabrese Piccante, salami Napoli, oliwki, oliwa, bazylia, Pecorino Romano DOP

PARADISO E INFERNO – 34

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, ricotta di bufala, ’Nduja, Pecorino Romano DOP, oliwa, bazylia

CUORE DELLA CALABRIA – 35

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, Pecorino Romano DOP, peperoncino, ’Nduja, Salsiccia Piccante, cebula z Tropei, oliwa

FORMAGGI /W/ – 36

pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, ricotta di bufala, ser BerghemBlu, Taleggio DOP, oliwa

BELLA MORTADELLA – 36

mozzarella di bufala Campana DOP, Mortadella Bologna IGP, pesto bazyliowe, pomidory Datterini, pieprz, oliwa

BURRATINA /W/ – 33

pomidory San Marzano DOP, burratina pugliese, pieczone pomidorki Datterini, pesto bazyliowe, oliwa

DANIA #NOLIOWDOMU

Świeże makarony, kluseczki i pierożki, które w bardzo łatwy sposób można samodzielnie przyrządzić w domu. Przygotowanie każdego dnia zajmuje około 5 minut. Dania można przechowywać w lodówce do 3 dni. 

RAVIOLO CON UOVO /W/ – 20

żółtko jaja, ricotta, szpinak, parmezan, masło szałwiowe

CASONCELLI Z TRUFLĄ /W/ – 21

ricotta di bufala, trufla, masło, kruszonka orzechowa 

TRE ERBETTE /W/ – 21

ricotta di bufala, Parmigiano Reggiano sezonowany powyżej 20 miesięcy, szczypiorek, mieta, koperek 

AGNOLOTTI Z BATATEM /W/ – 23 

batat, orzechy włoskie, gałka muszkatołowa, masło, Pecorino Romano DOP, masło palone 

CULURGIONES Z WŁOSKIMI WĘDLINAMI – 23

ziemniaki, włoskie wędliny, ser Taleggio, cebula dymka, sos z sera Taleggio, kruszonka z salami Spianata Calabrese Piccante 

CAPPELLETTI QUATTRO FORMAGGI /W/ – 23

ricotta di bufala, Taleggio DOP, ser pleśniowy BerghemBlu, Parmigiano Reggiano DOP 20-miesięczny, kruszonka z panierki panko i czerwonej słodkiej papryki, masło palone  

CAPPELLETTI Z WOŁOWINĄ – 25

wołowina, demi glace, Parmigiano Reggiano DOP 36-miesięczny

CAPPELLETTI Z KACZKĄ – 25

konfitowana kaczka, sos marsala, Pecorino Romano DOP

CAPPELLETTI Z ZIELONYMI SZPARAGAMI /W/ – 25

ricotta di bufala, szparagi zielone, skórka z cytryny, Parmigiano Reggiano DOP 20-miesięczny, cebula z Tropei, masło szałwiowe 

TORTELLINI Z DORSZEM – 27

dorsz, zielona papryczka chilli, imbir, liście cytryny, czerwona cebula z Tropei, kolendra, pesto z zielonej papryczki chilli, mleko kokosowe   

NAPOJE ZIMNE

Galvanina 335 ml – 15

cola / cola zero / cytryna / pomarańcza / mandarynka / mandarynka z opuncją / pomarańcza / czerwona pomarańcza / czerwony grejpfrut / czerwona pomarańcza z borówką / granat / cedrata / chinotto / gassosa / ginger ale / herbata cytrynowa / herbata brzoskwioniowa / herbata biała

Tonic Acqua Brillante 330 ml – 6

San Pellegrino 330 ml – 6

aranciata / aranciata amara / limonata

San Benedetto The 330 ml – 6

herbata cytrynowa / herbata brzoskwiniowa

Coca Cola 330 ml – 7

Sok Yoga 200 ml – 6

jabłko, pomarańcza

Sok pomarańczowy świeżo wyciskany 250 ml – 6

Domowa lemoniada brzoskwiniowa z granatem 500 ml – 9

Domowa lemoniada z bergamotki 500 ml – 9 

Acqua Panna 0,75 l – 10

niegazowana

San Pellegrino 0,75 l – 10

gazowana

PIWO 500 ML

ALKOHOLOWE – 9

Tucher Übersee Export / Hasen Brau Extra / Hasen Weisser / Pilsner / Unfrankish Dunkel / Dunkles Hefe Weizen / Landweizen / Rotbier

BEZALKOHOLOWE – 9

Reifbrau / Radler Alkofrei / Helles Alkofrei

WINO 750 ML

MUSUJĄCE

Azienda Vitivinicola Il Colle, Icy Bubbles, Cuvee Blanche – 60

Azienda Vitivinicola Il Colle, Prosecco Extra Dry, DOC Treviso – 60

Azienda Vitivinicola Il Colle, Prosecco Brut, DOC Treviso – 60

Azienda Vitivinicola Il Colle, Rose Extra Dry, DOC Treviso – 60

Col del Lupo, l’Aldo Frizzante col fondo – 70

Col del Lupo, Prosecco Brut DOCG, Conegliano Valdobbiadene Superiore – 90

Col del Lupo, Deligo Prosecco Brut DOCG, Conegliano Valdobbiadene Superiore – 100

BIAŁE

Colmello di Grotta, Ribolla Gialla Collio, DOC 2016 – 40

Colmello di Grotta, Friulano Isonzo Del Friuli, DOC 2016 – 40

Domodo Chardonnay Puglia, IGP 2019 – 50

Villa Diana Trebbiano d`Abruzzo, DOC 2019 – 50

Cantina Antonella Corda, Vermentino di Sardegna, DOC 2018 – 70

Marotti Campi, Verdicchio dei Castelli di Jesi, DOC 2018 – 70

Valli Unite, Ottavio Rube, 2019 – 95

Tenuta Giustini, Frida, IGP 2019 – 65

Societa Agricola Luna Sicana, Grillo Luna Sicana, DOC 2017 – 80

Azienda Agricola Le Battistelle, Soave Classico Battistelle, DOC 2017 – 90

Don Lorenzo della Grillaia, Lugana, DOC Lugana 2017 – 90

Ilenia Spagnoli, Pan 2018 – 100

CZERWONE

Domood, Primitivo Puglia, IGP 2019 – 50

Villa Diano, Montepulciano d`Abruzzo, DOC  2019 – 50

I’Armangia, Sopra Berruti Barbera d’Asti, DOCG 2017 – 55

Scopone, Il Gregoriano Sant’Antimo Montalcino, DOC 2015 – 60

Marotti Campi, Rubico Lacrima di Morro D’Alba, DOC 2017 – 65

Cantina Antonella Corda, Cannonau di Sardegna, DOC 2016 – 70

Societa Agricola Antico Castello, Irpinia Aglianico, DOP 2014 – 75

Societa Agricola Luna Sicana, A’Zita Cu Zitu Nero d’Avola, DOC 2015 – 75

Casina di Cornia, Chianti Classico, DOCG 2016 – 85

Scopone, Rosso di Montalcino, DOC 2017 – 85

Don Lorenzo della Grillaia, Merlot, DOC Garda 2016 – 90

Cantina Donati Marco, Rubino Lagrein, DOC 2017 – 100

Przy zakupie powyżej 3 butelek wina -1pomidorytuńczyk medium rare, pasta z batata, chilli i kolendry z masłem, radicchio, majonez z bergamotki

DELIKATESY NOLIO

Nasz sklepik to starannie wyselekcjonowane produkty, które importujemy bezpośrednio od niewielkich włoskich producentów.

Makarony z Gragnano IGP – 15

16 kształtów: Paccheri Gragnano, Pacchero Rigato, Lumaconi, Rigatoni, Zito Liscio, Mafalde, Spaghettoni, Pappardelle, Tagliatelle, Fusilli, Treccione Rigato, Eliche Piccole, Casarecce, Torcinelli, Orecchie Napoletane, Penne Rigate | opakowanie 500 g 

Tumaì – 45 / 65

Liguryjska oliwa z oliwek extra vergine 100% oliwki włoskie | butelka 500 ml / butelka 750 ml

Monocultivar Taggiasca – 50 / 70

Liguryjska oliwa z oliwek extra vergine 100% oliwki odmiany taggiasca | butelka 500 ml / butelka 750 ml

DOP Riviera Ligure – Riviera dei Fiori – 60

Liguryjska oliwa z oliwek extra vergine z certyfikatem DOP 100% oliwki taggiasca uprawiane w gajach oliwnych z Wybrzeża Kwiatów| butelka 500 ml

Aceto Balsamico do Modena IGP – 45

Ocet balsamiczny z Modeny IGP | butelka 500 ml

Pomidory San Marzano dell’Agro Sarnese-Nocerino DOP, Agrigenus – 11

puszka 400 g

Pomidory San Marzano dell’Agro Sarnese-Nocerino DOP, Solania – 10

puszka 400 g

Pomidory żółte, Solania – 9

pomidory całe, bez skórki | puszka 400 g

Oliwki zielone słodkie – 49

opakowanie 1 kg

Oregano sycylijskie – 10

gałązki 50 g

Peperoncino piccante – 10

ostra papryczka | opakowanie 50 g

Mozzarella di bufala Campana DOP – 19

Mozzarella w mleka bawolic, Kampania | 250 g

Burratina pugliese – 14

Delikatny, kremowy ser burrata, Apulia | 120 g

Parmigiano Reggiano DOP – 9,90 / 100 g

Sezonowany powyżej 20 miesięcy | ok. 250 g

Parmigiano Reggiano DOP – 12,90 / 100 g

Sezonowany powyżej 30 miesięcy | ok. 250 g

Farina Classica – 9

Mąka pszenna typ „00” uniwersalna | 1000 g

Farina Cuoco – 9

Mąka pszenna typ „00” do ciasta długo wyrastającego, idealna na ciasto do pizzy neapolitańskiej | 1000 g

Farina Pizzeria – 9

Mąka pszenna typ „00” idealna do ciasta na pizzę neapolitańską | 1000 g

Farina Manitoba – 9

Mąka pszenna typ „0” do ciasta długo wyrastającego, wysokoglutenowa. Idealna do wypieków drożdżowych oraz długo wyrastającego pieczywa | 1000 g

Farina Pasticceria – 10

Mąka pszenna typ „00” idealna do ciast, biszkoptów oraz ciasteczek | 1000 g

Farina Pasta fresca e gnocchi – 10

Mąka pszenna typ „00” do makaronów, gnocchi, ciast drożdżowych | 1000 g

Mąka Pasini Pizza – 11

Mąka pszenna z miękkiego ziarna typ „0”, idealna do cienkiego i lekko chrupiącego ciasta na pizzę | 1000 g

Farina Semola di grano duro – 12

Mąka z pszenicy durum, idealna do makaronów oraz chleba | 1000 g

Farina Nuvola – 13 

Mąka pszenna typ „0”, idealna do ciasta na pizzę neapolitańską z wysokimi przerostami | 1000 g

Farina Fioreglut – 35 

Mąka bezglutenowa, unikalna mieszanka do chleba, pizzy i ciast | 1000 g

‘Nduja di Suino di Calabria – 11,90 / 100 g

Miękka kiełbasa z rasy czarnych świń kalabryjskich, 100% włoskie mięso

Drożdże suche Caputo – 19

Drożdże wysoko aktywne | 100 g