Menu w restauracji

GODZINY OTWARCIA RESTAURACJI

  • Poniedziałek – czwartek: 16.00 do 22.00
  • Piątek: 16.00 do 23.00
  • Sobota: 13.00 do 23.00
  • Niedziela: 13:00 do 22.00

MENU W RESTAURACJI

w – dania wegetariańskie / sery mogą zawierać podpuszczkę
v – dania wegańskie

Obsługa nie jest wliczona w cenę. Przy grupach powyżej 6 osób doliczamy serwis 10%.

MULE

MULE NDUJA – 39

Nduja, pomidory San Marzano DOP, cebula z Tropei, czosnek, masło, pietruszka, bazylia, pomidorki Datterini

MULE LUCIFERO – 41

Ser Taleggio DOP, białe wino, śmietanka, salami Ventricina Piccante, cebula z Tropei, czosnek

MULE BIAŁE WINO – 38

Białe wino, czosnek, cebula z Tropei, pietruszka, masło

ANTIPASTI

NASZE ULUBIONE OLIWKI DOLCI /W/ – 12

RAVIOLO /W/ – 30

Ricotta di bufala, szpinak, żółtko, cebula z Tropei, czosnek, palone masło szałwiowe, Parmigiano Reggiano DOP, skórka z cytryny

TATAR WOŁOWY – 39

Wołowina Fassona Piemontese, tapenada, cebula z Tropei, orzechy włoskie, sos Worcester, bruschetta z sosem Romesco, migdały

TATAR Z TUŃCZYKA – 39

Polędwica z tuńczyka, cebula z Tropei, wakame, majonez peperoncino, kolendra, sos sojowy, sezam

PARMIGIANA /W/ – 27

Bakłażan, mozzarella di bufala Campana DOP, pomidory San Marzano DOP, pomidorki Datterini, Parmigiano Reggiano DOP, rukola, oliwa

FRITTO GRILLO – 45

Grillowany rostbef, frytki z polenty, Parmigiano Reggiano DOP, sos Romesco

BRUSCHETTA ZE STRACCIATELLĄ  /W/ – 23

Stracciatella pugliese, pomidorki Datterini, oliwa z czosnkiem niedźwiedzim, pieprz

BRUSCHETTA Z TUŃCZYKIEM – 24

Tuńczyk, majonez, koper włoski, słonecznik, radicchio

BRUSCHETTA Z OZOREM WOŁOWYM – 24

Pieczony ozór wołowy, ricotta di bufala, Parmigiano Reggiano DOP, demi glace, suszone pomidory

TALERZ WŁOSKICH WĘDLIN – 35

Selekcja wędlin producentów Villani i Madeo, oliwki Taggiasca, domowa ciabatta

BURRATA Z POMIDORKAMI /W/ – 35

Burratina pugliese, pomidorki Datterini, pomidory suszone, pesto z rukoli, orzechy pini, ocet balsamiczny

BURRATA Z BAKŁAŻANEM /W/ – 35

Burratina pugliese, bakłażan, kapary, oliwki Taggiasca, orzechy włoskie, natka pietruszki

BURRATA Z POMARAŃCZĄ TAROCCO /W/ – 35

Burratina pugliese, pomarańcze tarorco, pistacje z Bronte DOP, Campari

ZUPA

KREM POMIDOROWY Z MOZZARELLĄ DI BUFALA CAMPANA DOP /W/ – 23

pieczywo dostępne na życzenie

INSALATE

SAŁATKA Z BURAKIEM /W/ – 35

Ricotta di bufala, ser kozi, pieczone buraki, pomidorki Datterini, orzechy włoskie, ocet balsamiczny

SAŁATKA Z ROSTBEFEM – 39

Grillowany rostbef, sałata rzymska, radicchio, suszone pomidory, gruszka, majonez z palonej cebuli, Pecorino Romano DOP

PASTA

CAPPELLETTI Z WOŁOWINĄ – 39

Wołowina, Parmigiano Reggiano DOP 36-miesięczny, demi glace, pesto ze szpinaku, radicchio

CAPPELLETTI Z KACZKĄ – 39

Kaczka, Pecorino Romano DOP, sos marsala, orzechy włoskie, orzechy laskowe

TAGLIATELLE Z BAKŁAŻANEM /W/ – 37

Bakłażan, pomidory San Marzano DOP, burratina pugliese

AGNOLOTTI Z RICOTTĄ /W/– 43

Ricotta di bufala, boczniak królewski, masło szałwiowe, Piave DOP

DANIA

HALIBUT – 55

Halibut, smażona polentą, sałata rzymska, sos Romesco , migdały, sałatka ziołowa, granat

POLĘDWICZKA Z CULURGIONES – 52

Polędwiczka wieprzowa, ziemniaki, gorczyca, sos marsala, Parmigiano Reggiano DOP, boczniak królewski, cebula z Tropei

SEZONOWANY ROSTBEF – 75

Rostbef, puree ziemniaczane z Parmigiano Reggiano DOP 24-miesięczny, caciocavallo, szpinak, demi glace

PIZZA

PIZZE STAGIONALI

#ANDRÀTUTTOBENE –41

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, ser BerghemBlu, Pecorino Romano DOP, salami spianata, peperoncino, świeża bazylia, oliwa

PORCINI E SPECK – 44

Mozzarella di bufala Campana DOP, Asiago fresco DOP, borowiki, speck, Parmigiano Reggiano DOP

PIZZE CLASSICHE

MARGHERITA DOP /W/ – 33

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, oliwa, bazylia, Pecorino Romano DOP

MARINARA /V/ – 25

Pomidory San Marzano DOP, oregano, oliwa, czosnek

MARINARA 3 VERDURE /V/ – 32

Pomidory San Marzano DOP, oregano, bakłażan, papryka, cukinia, oliwa, czosnek

NAPOLETANA – 38

Pomidory San Marzano DOP, anchois, oliwki Taggiasche, kapary, czosnek, oregano, oliwa

ORTOLANA /W/ – 38

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, bakłażan, cukinia, papryka, Pecorino Romano DOP, bazylia, oregano, oliwa

PROSCIUTTO E FUNGHI – 36

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, Pecorino Romano DOP, pieczarki, prosciutto cotto, oliwa

PARMIGIANA VERDE /W/ – 38

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, pieczony bakłażan, Parmigiano Reggiano DOP, rukola, oliwa

SOPRESSA – 39

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, salami Napoli, oliwki Taggiasche, Pecorino Romano DOP, oliwa

DIAVOLA – 38

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, Spianata Calabrese Piccante, Pecorino Romano DOP, oliwa

FINOCCHIONA – 38

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, salami Finocchiona, pieczona papryka, Pecorino Romano DOP, bazylia, oliwa

CAPRICCIOSA – 42

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, pieczarki, salami Napoli, prosciutto cotto, karczochy, oliwki Leccino, Pecorino Romano DOP, oliwa

PARMA – 45

Pomidory San Marzano DOP, Mozzarella di bufala Campana DOP, rukola, pomidorki Datterini, Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano DOP, oliwa

AGLIO – 38

Mozzarella di bufala Campana DOP, czosnek, Spianata Calabrese Piccante, peperoncino, pietruszka, oliwa

PIZZE SPECIALI

GATTO ROSSO 2.0 /W/ – 41

Pomidory San Marzano DOP, stracciatella pugliese, czosnek niedźwiedzi, bazylia, czosnek, oliwa

MEZZA LUNA ROSSA – 41

Pół margherita + pół calzone: prosciutto cotto, salami Napoli, ricotta di bufala, mozzarella di bufala Campana DOP, pomidory San Marzano DOP, pieprz

CAPRA E CIPOLLA /W/ – 41

Pomidory San Marzano DOP, Mozzarella di bufala Campana DOP, ser kozi, ricotta di bufala, konfitura z cebuli, peperoncino, oliwa

CUORE DELLA CALABRIA – 43

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, Pecorino Romano DOP, peperoncino, ’Nduja, Salsiccia Piccante, cebula z Tropei, oliwa

FORMAGGI /W/ – 42

Pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Campana DOP, ricotta di bufala, ser BerghemBlu, Taleggio DOP, oliwa

BELLA MORTADELLA – 38

Mozzarella di bufala Campana DOP, Mortadella Bologna IGP, pesto bazyliowe, pomidory Datterini, pieprz, oliwa

BURRATINA /W/ – 42

Pomidory San Marzano DOP, burratina pugliese, pieczone pomidorki Datterini, pesto bazyliowe, oliwa

BURRATINA NDUJA – 42

Pomidory San Marzano DOP, burratina pugliese, Nduja, pieczone pomidorki Datterini, oliwa

CARBONARA – 39

Mozzarella di bufala Campana DOP, pancetta, czosnek, pieprz, żółtko konfitowane, Parmigiano Reggiano DOP, oliwa

TONNARA – 45

Mozzarella di bufala Campana DOP, stek z tuńczyka, bazylia, suszone pomidory, cebula z Tropei, pieprz

DESERY

SERNIK /W/ – 23

Ricotta di bufala, orzechy włoskie, czekolada biała, sorbet malinowy z rozmarynem, puder malinowy

BOMBOLONE – 23

Pączki, krem zabaglione z domowym limoncello, gruszka, słonecznik, tymianek

NOCCIOLA D’ORO – 23

Czekolada karmelowa, orzechy laskowe z Piemontu IGP, daktyle, konfitura z czarnej porzeczki

NUGAT /W/ – 23

Orzechy laskowe z Piemontu IGP, pistacje z Bronte DOP, kruszonka czekoladowa, czarna porzeczka

NAPOJE CIEPŁE

KAWA

ESPRESSO – 7

ESPRESSO MACCHIATO – 7

ESPRESSO DOPPIO – 10

ESPRESSO CORRETTO – 15

Espresso, grappa

CAPPUCCINO – 10

AMERICANO – 10

CAFFÈ LATTE MACCHIATO – 12

HERBATA

DARJEELING TGOFOP/ EARL GREY IMPERIALE/ SPECIAL GUNPOWDER/ VERDE MARAKESH MINT – 13

HERBATY SYPANE: ROMEO A GULETTA/ NOTTI IN TIBET/ FRUTTI DI BOSCO – 15
WODA MINERALNA

WODA NIEGAZOWANA 0,4L / 0,7L – 8 / 12

WODA GAZOWANA 0,4L / 0,7L – 8 / 12

ACQUA PANNA 0,75L – 17

niegazowana

S. PELLEGRINO 0,75L – 17

gazowana

NAPOJE ZIMNE

GALVANINA BIO HERBATA PREMIUM 0,355L – 19

biała / brzoskwinia / cytryna

GALVANINA BIO NAPOJE PREMIUM 0,355L – 19

cola / cola zero / cytryna / pomarańcza / mandarynka / czerwony grejpfrut / granat / mandarynka z opuncją / czerwona pomarańcza / czerwona pomarańcza z borówką

GALVANINA BIO APERITIF PREMIUM 0,355L – 19

cedrata / chinotto / gassosa / ginger ale

SANPELLEGRINO 0,33L – 9

aranciata / limonata / aranciata amara

SAN BENEDETTO THE 0,33L – 9

cytryna / brzoskwinia

COCA-COLA 0,33L – 9

COCA-COLA ZERO 0,33L – 9

SOKI YOGA 0,2L – 9

pomarańcza / jabłko

SOK POMARAŃCZOWY ŚWIEŻO WYCISKANY 0,3L – 15

 

KOKTAJLE BEZALKOHOLOWE

AMARA – 25

Chinotto, limonka, szałwia, mięta

DOLCE – 25

Aranciata, ananas, marakuja

MELAGRANA – 25

Aranciata amara, pomarańcza, granat

LIMONE – 25

Lemon soda, pomarańcza, truskawka

TE VERDE – 25

Zielona herbata, cytryna, cukier trzcinowy

PIWO

LANE

TUCHER UBERSEE EXPORT 0,3L / 0,5L – 13 / 15

jasne

TUCHER HELLES HEFEWEIZEN 0,3L / 0,5L – 13 / 15

pszeniczne

RADLER LANE

TUCHER CHINO WEIZEN 0,3L / 0,5L – 14 / 16

pszeniczne z Sanpellegrino Chinotto

TUCHER LEMON WEIZEN 0,3L / 0,5L – 14 / 16

pszeniczne z Lemon Soda

BUTELKOWE

TUCHER HASEN URBRAU HELL 0,5L – 17

jasne

TUCHER HASEN WEISSER 0,5L – 17

białe

TUCHER PILSNER 0,5L – 17

jasne

TUCHER HELLES HEFEWEIZEN 0,5L – 17

pszeniczne

TUCHER URFRANKISH DUNKEL 0,5L – 17

ciemne

TUCHER DUNKLES HEFEWEIZEN 0,5L – 17

pszeniczne ciemne

TUCHER ZIRNDORFER LANDWEIZEN 0,5L – 17

pszeniczne

TUCHER ROTBIER 0,5L – 17

czerwone

BEZALKOHOLOWE

TUCHER REIFBRAU ALKOHOLFREI 0,5L – 17

jasne

TUCHER RADLER ALKOHOLFREI 0,5L – 17

jasne z lemoniadą

TUCHER HELLES HEFEWEIZEN ALKOHOLFREI 0,5L – 17

pszeniczne

S P E C I A L B A R

JESIEŃ / ZIMA

BERGAMOTTO – 25

Herbata earl grey, sok z bergamotki, syrop imbirowo-cynamonowy, wrzątek

MIRTO HOT TODDY – 29

Likier z owoców mirtu, żytnia whisky, sok z cytryny, angostura, wrzątek

FERNET HOT TODDY – 29

Fernet Branca, ciemny rum, sok z cytryny, syrop miodowy, angostura, wrzątek

ALL TIME FAVOURITES!

APEROL SPRITZ DZBANEK 1L – 74

Aperol, frizzante, woda gazowana, pomarańcza, oliwka

APEROL SPRITZ – 29

Aperol, frizzante, woda gazowana, pomarańcza, oliwka

DOMOWE LIMONCELLO – 15

 

KOKTAJLE AUTORSKIE

EUCALIPTUS NEGRONI – 33

Gin, vermouth rosso, campari, rooibos, eukaliptus

COOKIE GARIBALDI – 33

Campari, świeży sok pomarańczowy, cynamon, goździki, kardamon

MANGO SPRITZ – 33

Aperol, kandyzowane mango, frizzante, soda

VANIGLIA BOULEVARDIER – 33

Bourbon, campari, vermouth rosso, wanilia

ESOTICO – 33

Tequilla blanco, campari, ananas, porzeczka, papaja, hibiskus

AGRUMI – 33

Bourbon, limoncello, vermouth bianco, pomarańcza

FRAGOLA AMERICANO – 33

Campari, vermouth rosso, żurawina, truskawka, soda

MIRTO SPRITZ – 33

Likier z owoców mirtu, angostura, frizzante, soda

LAMPONE – 33

Rye whisky, cynar, shrub malinowy

SBAGLIATO – 33

Campari, vermouth rosso, pomarańcza, mandarynka, frizzante

WINO

WINO DOMU

szklanka 0,15 l / karafka 0,5 l / karafka 1 l

MASSERIA COSTE DI BRENTA, BIANCO IGP COLLINE FRENTANTE – 15 / 39 / 70

szczep: Trebbiano d’Abruzzo | region: Abruzja | styl wina: lekko wytrawne

MASSERIA COSTE DI BRENTA, ROSSO IGP, COLLINE FRENTANTE – 15 / 39 / 70

szczep: Montepulciano | region: Abruzja | styl wina: lekko wytrawne

SPARKLING HAPPINESS. LEKKIE I ŚWIEŻE WINA MUSUJĄCE.

kieliszek 0,15 l / butelka 0,75 l

AZIENDA VITIVINICOLA IL COLLE, PROSECCO ROSE, 2020 – 95

szczep: glera, pinot nero | region: Veneto | styl wina: różowe, wytrawne

AZIENDA VITIVINICOLA IL COLLE, PROSECCO BRUT, NV – 19 / 85

szczep: glera | region: Veneto | styl wina: białe, wytrawne

AZIENDA VITIVINICOLA IL COLLE, PROSECCO EXTRA DRY – 19 / 85

szczep: glera | region: Veneto | styl wina: białe, półwytrawne

AZIENDA VITIVINICOLA IL COLLE, ROSE EXTRA DRY, NV – 19 / 85

szczep: glera, pinot nero | region: Veneto | styl wina: różowe, półwytrawne

MARSURET, PROSECCO DI TREVISO BRUT, NV – 120

szczep: glera | region: Veneto | styl wina: białe, wytrawne

LAGOLENA, FRIZZANTE BIANCO, NV – 20 / 90

szczep: glera | region: Veneto | styl wina: białe, półwytrawne

LAGOLENA, FRIZZANTE ROSE, NV – 20 / 90

szczep: glera, raboso | region: Veneto | styl wina: różowe, półwytrawne

PODERE IL SALICETTO, BI FRI PET-NAT, 2019 – 140

szczep: trebbiano mondese, sauvignon blanc | region: Emilia Romagna | styl wina: białe, metoda pradawna

PODERE IL SALICETTO, ALBONE LAMBRUSCO, 2019 – 140

szczep: lambrusco | region: Emilia Romagna | styl wina: różowe, musujące

AZIENDA VITIVINICOLA IL COLLE, ICY BUBBLES – 80

szczep: glera | region: Veneto | styl wina: białe, półsłodkie

INTO THE WHITE! ORZEŹWIAJĄCE WINA BIAŁE.

kieliszek 0,15 l / butelka 0,75 l

VILLA DIANA, TREBBIANO D’ABRUZZO, 2019 – 20 / 90

szczep: trebbiano d’abruzzo | region: Abruzja | styl wina: wytrawne

CANTINA ANTONELLA CORDA, VERMENTINO DI SARDEGNA, 2018 – 100

szczep: vermentino | region: Sardynia | styl wina: wytrawne

DON LORENZO DELLA GRILLAIA, LUGANA, 2020 – 29 / 130

szczep: trebbiano di lugana | region: Lombardia | styl wina: wytrawne

AZIENDA AGRICOLA LE BATTISTELLE, SOAVE CLASSICO BATTISTELLE, 2018 – 140

szczep: garganega | region: Veneto | styl wina: wytrawne

CANTINA VITICOLTORI DEL TRENTINO, GEWURZTRAMINER, 2020 – 24 / 110

szczep: malvasia | region: Apulia | styl wina: półwytrawne

LE DUE TORRI, PINOT GRIGIO, 2018 – 24 / 110

szczep: pinot grigio | region: Friuli Venezia Giulia | styl wina: wytrawne

CINZIA BERGAGLIO, GAVI LA FORNACE, 2020 – 31 / 140

szczep: cortese | region: Piemont | styl wina: wytrawne, naturalne

DISTINCT SHADES OF WHITE. KREATYWNE PODEJŚCIE DO WIN BIAŁYCH.

kieliszek 0,15 l / butelka 0,75 l

LA DISTESA, GLI EREMI, 2015 – 250

szczep: verdicchio | region: Marche | styl wina: wytrawne, naturalne

L’ARMANGIA, CHARDONNAY ROBI&ROBI, 2016 – 190

szczep: chardonnay | region: Piemont | styl wina: wytrawne

KOFERERHOF, SYLVANER VALLE ISARCO, 2018 – 190

szczep: sylvaner | region: Górna Adyga | styl wina: wytrawne

CARUSSIN, TRA L’ALTRO, 2019 – 190

szczep: moscato | region: Piemont | styl wina: wytrawne

SKIN CONTACT. WINA MACEROWANE NA SKÓRKACH.

kieliszek 0,15 l / butelka 0,75 l

ILENIA SPAGNOLI, PAN, 2019 – 33 / 150

szczep: vermentino, trebbiano, lbarola | region: Liguria | styl wina: pomarańczowe, wytrawne, naturalne

CANTINE RALLO, BAGLIO ANTICO BIANCO, 2020 – 33 / 150

szczep: catarratto | region: Sycylia | styl wina: pomarańczowe, wytrawne

CANTINA ORTACCIO, BIANCO ORTACCIO, 2018 – 190

szczep: procanico, trebbiano, malvasia | region: Lazio | styl wina: pomarańczowe, wytrawne, naturalne

IL ROCCOLO DI MONTICELLI, GARGANEGA IN AMPHORA, 2019 – 240

szczep: garganega | region: Veneto | styl wina: pomarańczowe, wytrawne, naturalne

PINK MOON. WINA RÓŻOWE NA JESIENNE WIECZORY.

kieliszek 0,15 l / butelka 0,75 l

VALLI UNITE, ROSATEA, 2019 – 150

szczep: barbera, dolcetto, cortese, malvasia, moscato, casselasa | region: Piemont | styl wina: lekko musujące, naturalne

PISTIS SOPHIA, DIDYMOI, 2018 – 190

szczep: sangiovese | region: Abruzja | styl wina: wytrawne, naturalne

REaDy for winter?… RÓŻNE OBLICZA WIN CZERWONYCH.

kieliszek 0,15 l / butelka 0,75 l

NORMANNO, CIELLO NERO D’AVOLA, 202o – 22 / 100

szczep: Nero d’Avola | region: Sycylia | styl wina: wytrawne

VILLA DIANA, MONTEPULCIANO D’ABRUZZO, 2019 – 20 / 90

szczep: montepulciano d’abruzzo | region: Abruzja | styl wina: wytrawne

SOCIETA AGRICOLA LUNA SICANA, A’ZITA CU ZITU NERO D’AVOLA, 2018 – 31 / 140

szczep: Nero d’Avola | region: Sycylia | styl wina: wytrawne

CANTINA ANTONELLA CORDA, CANNONAU DI SARDEGNA, 2018 – 31 / 140

szczep: cannonau | region: Sardynia | styl wina: wytrawne

PODERE ORTICA, ATI CHIANTI, 2019 – 140

szczep: sangiovese | region: Toskania | styl wina: wytrawne, naturalne

DON LORENZO DELLA GRILLAIA, MERLOT, 2017 – 31 / 140

szczep: merlot | region: Lombardia | styl wina: wytrawne

AMATOULA, PRIMITIVO, 2018 – 29 / 130

szczep: primitivo | region: Apulia | styl wina: wytrawne

THE GREAT BEAUTY! KLASYKA W STARSZYCH ROCZNIKACH.

kieliszek 0,15 l / butelka 0,75 l

AR. PE. PE., ROSSO DI VALTELLINA, 2020 – 290

szczep: nebbiolo | region: Lombardia | styl wina: czerwone, wytrawne

SAN POLINO, ROSSO DI MONTALCINO, 2017 – 300

szczep: sangiovese | region: Toskania | styl wina: czerwone, wytrawne

CASCIANA FONTANA, BAROLO, 2015 – 430

szczep: nebbiolo | region: Piemont | styl wina: czerwone, wytrawne

LA RAGOSE, AMARONE CLASSICO, 2008 – 450

szczep: corvina, corvinione, rondinella | region: Veneto | styl wina: czerwone, wytrawne