Cappelletti z wołowiną

Cappelletti z wołowiną

Nazwa cappelletti pochodzi od włoskiego słowa cappello, które oznacza kapelusz. Nasze pierożki swoim kształtem mają więc za zadanie przypominać nakrycie głowy 😉 Od tortellini różnią się sposobem wywinięcia końcówek ciasta, na kształt ronda kapelusza.

Przepis

  1. Pierożki, razem z pergaminem na którym są ułożone, wrzuć do wrzącej, osolonej wody i gotuj około 4-5 minut. Najlepsze są al dente!

  2. Przemieszaj makaron, żeby odkleił się od pergaminu, wyjmij papier.

  3. W międzyczasie zagotuj osobno sos demi-glace i sos parmezanowy.

  4. Ugotowane pierożki wymieszaj z sosem demi-glace i wyłóż je na talerz.

  5. Polej cappelletti sosem parmezanowym.

  6. Gotowe! Ciesz się smakiem!

Sekretem naszych cappelletti jest nie tylko przepyszny farsz,
ale przede wszystkim sos demi-glace, który gotujemy specjalnie dla Was przez kilkadziesiąt godzin!

Sugerowane wino

Marotti Campi, Rubico Lacrima di Morro D’Alba, DOC 2018

Skład

pierożki cappelletti (mąka, jaja), wołowina, sos demi-glace, Parmigiano Reggiano DOP 36-miesięczny

Waga netto

ok. 350 g (220 g pierożki z nadzieniem, 80 g demi-glace, 50 g sos parmezanowy)

Cena

25 zł

Złóż zamówienie / Place your order here