Caramelle z masłem truflowym

Caramelle z masłem truflowym

Caramelle to jedna z wielu wariacji klasycznych i kochanych przez wszystkich ravioli. Nie przez przypadek ich nazwa sugeruje nam słodkości. Słowo caramelle oznacza w języku włoskim… cukierki. Kształt naszego makaronu bardzo je przypomina. Mówi się, że pierożki caramelle to młodszy kuzyn ravioli. Ten kształt jest chyba najbardziej lubiany przez dzieci 😉

Przepis

  1. Pierożki, razem z pergaminem na którym są ułożone, wrzuć do wrzącej, osolonej wody i gotuj około 4-5 minut. Najlepsze są al dente!

  2. Przemieszaj pierożki, żeby odkleiły się od pergaminu, wyjmij papier.

  3. W międzyczasie rozpuść na patelni palone masło truflowe.

  4. Ugotowane pierożki dodaj do masła truflowego.

  5. Przełóż danie na talerz, posyp kruszonką z orzechów laskowych i włoskich.

  6. Gotowe! Ciesz się smakiem!

Sugerowane wino

Villa Diano Montepulciano d`Abruzzo, DOC  2019
Don Lorenzo della Grillaia, Merlot, DOC Garda 2016

Skład

pierożki caramelle (mąka, jaja), pietruszka karmelizowana, masło truflowe, tymianek, rozmaryn

Waga netto

ok. 200 g (170 g pierożki z nadzieniem, 20 g masło truflowe, 10 g kruszonka z orzechów laskowych i włoskich)

Cena

25 zł

Złóż zamówienie / Place your order here