Ravioli z wędzonym tuńczykiem

Ravioli z wędzonym tuńczykiem

Historia ravioli jest tak długa, że właściwie już nikt dzisiaj nie zna jej dokładniej genezy. Jedno jest pewne – to jedne z najpopularniejszych pierożków we Włoszech. Posiadają nieskończoną ilość wariacji kształtów i nadzień, dziekiu czemu każdy znajdzie w nich coś dla siebie.

Przepis

  1. Pierożki, razem z pergaminem na którym są ułożone, wrzuć do wrzącej, osolonej wody i gotuj około 4-5 minut. Najlepsze są al dente!

  2. Przemieszaj pierożki, żeby odkleiły się od pergaminu, wyjmij papier.

  3. W międzyczasie podgrzej na patelni sos z bergamotki. Dodaj ugotowane pierożki.

  4. Przełóż danie na talerz.

  5. Gotowe! Ciesz się smakiem!

Sugerowane wino

Marotti Campi, Verdicchio dei Castelli di Jesi, DOC 2018
Societa Agricola Luna Sicana, Grillo Luna Sicana, DOC 2017

Skład

pierożki ravioli (mąka, jaja), wędzony tuńczyk, ricotta di bufala, pietruszka, sos z begramotki

Waga netto

ok. 250 g (200 g pierożki z nadzieniem, 50 g sos z bergamotki)

Cena

25 zł

Złóż zamówienie / Place your order here