Gulasz w Nolio na Sylwestra i Nowy Rok

Gulasz segedyński

Skąd wziął się gulasz w kuchni Nolio?

I dlaczego warto go spróbować?

Nie wiemy czy wiecie, ale nasz Chef Petr pochodzi z Czech. Gotowanie gulaszu leży w jego naturze i robi to naprawdę doskonale! Ma to po prostu we krwi. Gulasze, którymi Petr nas czasem rozpieszcza „po godzinach” są obłędnie pyszne i totalnie niespotykane. Autorskie przepisy były opracowywane w głowie Chefa przez lata i są wynikiem doświadczeń i tysięcy godzin w kuchni.

Petr Nolio Chef

W tym dziwnym roku tak wiele rzeczy dzieje się po raz pierwszy, że nas już zupełnie nie dziwi pojawienie się w naszej włoskiej kuchni czeskiego gulaszu. Po prostu Petr po raz pierwszy od dawna nie mógł wrócić do domu na Święta, aby ugotować gulasz swoim bliskim. My z kolei szukaliśmy pomysłu na danie, które doskonale będzie pasowało do tegorocznych okoliczności sylwestrowo-noworocznych, w warunkach pandemii i dostaw. A poza tym grzechem byłoby nie podzielić się tym cudem z Wami.

I w ten sposób mamy dla Was zupełnie niespotykane dotychczas w Nolio menu sylwestrowo-noworoczne. Znajdziecie w nim między innymi dwa rodzaje gulaszu:

  • GULASZ SEGEDYŃSKI z łopatki wieprzowej, z kapustą kiszoną i ostrą papryczka peperoncino
  • GULASZ WOŁOWY na czerwonym winie, z sosem z pomidorów San Marzano DOP, demi-glace i papryką

Obydwa gulasze podawane są z kluseczkami canederli, czyli knedlikami, które powstają z chleba. Nasze knedelki wzbogaciliśmy w pancettę, parmezan i natkę pietruszki. Są absolutnie przepyszne.

Gulasze w Nolio – oferta

Zestawy z gulaszem są przeznaczone do samodzielnego podgrzania w warunkach domowych. Można je przechowywać w lodówce do 7 dni od daty zakupu.

Gulasz należy odgrzać w rondelku lub małym garnku. Kluseczki wystarczy zalać wrzątkiem i gotować na wolnym ogniu przez ok. 3-4 minuty. Można je również zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Następnie kluseczki należy połączyć z gulaszem i wymieszać.

GULASZ SEGEDYŃSKI

  • Waga netto: ok. 470 g, w tym: gulasz wieprzowy 350 g, knedliki 120 g
  • Cena: 29 zł

GULASZ WOŁOWY

  • Waga netto: ok. 470 g, w tym: gulasz wołowy 350 g, knedliki 120 g
  • Cena: 31 zł

Skomentuj

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *