Piec do pizzy w Nolio

Piec do pizzy w Nolio
Piec do pizzy w NOLIO waży 2,5 tony i żeby do nas dotrzeć przebył długą drogę z Neapolu. Został wytworzony specjalnie dla nas – całkowicie ręcznie i zgodnie ze starą neapolitańską tradycją. Jest dziełem Stefano Ferrary – włoskiego rzemieślnika z Neapolu, którego rodzina od ponad 100 lat para się ręcznym wytwarzaniem tradycyjnych pieców do pizzy. Piece Stefano Ferrary znajdują się na liście rekomendowanych dostawców i partnerów Stowarzyszenia Prawdziwej Neapolitańskiej Pizzy (AVPN – Associazione Verace Pizza Napoletana) jako rekomendowane do wytwarzania autentycznej pizzy neapolitańskiej. Pizza w naszym piecu wypieka się w ciągu zaledwie 60-90 sekund, w temperaturze 485oC.

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Złóż zamówienie / Place your order here